Friskis&Svettis Gavlehov, Gävle

FRISKIS&SVETTIS GAVLEHOV – GÄVLES NYASTE ANLÄGGNING MED EXTRA ALLT

Den 7 maj öppnades dörrarna för Friskis&Svettis Gävles sprillans nya anläggning på Gavlehov Arenaby strax utanför stan. Bland friidrottshallar och sportarenor, utegym och naturreservat är läget inte mindre än helt perfekt! Och det började bra, med en uppslutning på invigningen som var långt över förväntan.

Friskis&Svettis har funnits i Gävle sedan 1984 då klassikern jympan kom till stan på initiativ av en motionär. Med Gavlehov har Friskis&Svettis Gävle idag tre egna anläggningar, samt en fjärde anläggning där de hyr in sig på timmar. De olika anläggningarna har varierande träningsutbud vilket gör att de kompletterar varandra väldigt väl:

– Här på Gavlehov har vi valt att fokusera lite mer på gym och funktionell träning, såklart lite inspirerade av vår omgivning med hockey och sporthallar, men vi har även en gruppträningssal på ovanvåningen berättar Cecilia Ahlqvist, verksamhetsansvarig på Friskis&Svettis Gävle. Vi har investerat i träningsutrustning för både styrke- och konditionsträning och vi har också valt att satsa på IMT, Inspiration Med Tränare, som är liknande PT i smågrupper. I mitten av lokalen finns en stor ”lekyta” där man antingen kan träna funktionellt på olika sätt, stretcha eller cirkelträna.

 

Mitt intryck av Apirosport är att ni inte slutar att anstränga er när väl kontraktet är påskrivet och det betyder mycket.

Henric Anderung, gym- och lokalansvarig Friskis&Svettis Gävle

Av Friskis&Svettis Gavlehov fick Apirosport förtroendet att leverera en totallösning för hela anläggningen: konditionsmaskiner från Star Trac, styrkemaskiner från Nautilus, utrustning för HIIT från StairMaster och fria vikter och tillbehör från ZIVA. Och vad som gör Friskis&Svettis Gavlehov lite extra speciell är att majoriteten av alla maskinerna levererades i svart finish vilket ger en modern och lite mer exklusiv känsla. Varför valet för på Apirosport som leverantör är en blandning av hårda och mjuka värden, menar Henric Anderung, gym- och lokalansvarig på Friskis&Svettis Gävle:

– Kvalitet och design på de varumärken som Apirosport erbjuder är väldigt bra och framförallt genomgående och konsekvent. Oavsett vilket varumärke och vilken maskin så kompletterar de varandra och håller samma goda kvalitet. Men maskinerna säljer ju såklart inte sig själva och det är detta som ni gör så bra, fortsätter Henric. Mitt intryck av såväl Apirosport som organisation som av min personliga säljkontakt är att ni är lyhörda, alltid ”står på tå” för nya önskemål och att ni inte slutar anstränga er när väl kontraktet är påskrivet och det betyder väldigt mycket. Från ord till handling och slutligen invigning tog Friskis&Svettis Gavlehov 6 år att genomföra och det var synnerligen en fantastisk känsla som spred sig i kroppen när bandet klipptes, avslutar han.

Sedan öppningen i maj 2017 står anläggningen i Gavlehov totalt för ca. 40 % av alla Friskis&Svettis Gävles inpasseringar varje dag och träningspassen är allt som oftast fullbokade. Som grädde på moset har dessutom medlemsantalet för hela Friskis&Svettis Gävles förening ökat från 7536 stycken medlemmar 2016 till hela 9194 stycken (december 2017) vilket är en ökning med hela 22 procent.