Studio Aktiverum, Helsingborg

AKTIVERUM FÖRST UT I SVERIGE MED #REEBOKFUNCTIONALZONE

Studio Aktiverum i Helsingborg har varit en trogen kund till Apirosport i många år och det är såklart extra roligt att vår första Reebok Functional Zone fick äran att installeras på ”hemmaplan”. Idag trängs gruppträningspass, PT-pass och workshops i den nya ytan, som tidigare gick under namnet SAL 5.

Studio Aktiverum, eller bara Aktiverum som det heter i folkmun, är en av Sveriges största privata träningsanläggningar med sina 3500 medlemmar och 3800m2 yta som bland annat inhyser ett stort gym, sju gruppträningssalar och en SPA-avdelning. Här, på en yta om 140m2, fick vi nöjet att planera och installera vår allra första Reebok Functional Zone.

Reebok Functional Zone är paketlösningar för gym- och träningscenter i alla olika storlekar. De olika paketen innehåller utrustning  från hela Reebok Pro Fitness sortiment för att ge en så bred och omfattande produktbas som möjligt. Utifrån den paketlösning som passar bäst, anpassar vi sedan innehållet för att passa varje enskild kund. Det erbjuds i tre olika storlekar – Small, Medium och Large baserat på anläggningens yta, träningens fokus, antal tilltänkta platser per pass etc. Med Aktiverums stora medlemsbas och lokalens yta var det givet för oss att utgå från Large-paketet, där vi sedan tagit bort och lagt till utrustning för en unik skräddarsydd lösning. Ett mindre paket hade inneburit för lite utrustning för själva ytan och Aktiverum hade även som önskan att öppna upp salen mellan gruppträningarna – både för sina personliga tränare men även för individuell träning förklarar Marie Nilsson, VD på Aktiverum:

– Ett par kurser har redan satt igång och fler kommer det bli. Mellan passen är det också tänkt att våra medlemmar ska kunna gå in i salen och träna fritt vilket innebär att vi måste se till att det finns tillräckligt av allt, säger Marie. Och mycket riktigt – fler pass blev det! Från invigningen i början av maj fram till nu har Aktiverum engagerat sina medlemmar med kurser som X-Fit, små och stora PT-grupper, boxning och workshops av olika slag.

 

Det har blivit ett väldigt uppskattat tillskott, både för mig som PT, men kanske mest för våra medlemmar.

Olle Lindström, PT och gruppträningsinstruktör Aktiverum

På Aktiverum jobbar Olle Lindström som PT och gruppträningsinstruktör och han märker att såväl kunder som medarbetare ger  det nya konceptet tummen upp:

– Vår Reebok Functional Zone har blivit ett väldigt uppskattat tillskott för oss. Dels för mig i mitt dagliga arbete, men kanske
mest för våra medlemmar, förklarar Olle. Det är verkligen superkul att se!

Av alla nya träningsformer som poppat upp och blivit trendiga har funktionell träning, och HIIT i synnerhet, hängt i så pass länge att det är här för att stanna. Detta underbyggs också av flertalet undersökningar och trendspaningar som år efter år spår HIIT till att ha fortsatt starkt fäste i branschen. Funktionell träning är träning för alla, oavsett ålder, träningshistorik och färdigheter. Kort och gott – träning för såväl vardagen som livet.