TryggaFitness, Bromölla

Fysioterapipatienter och muskelbyggare i samma lokaler? Javisst!

TryggaFitness är gymmet som i allra högsta grad fått en ny kostym. Från början skapad för TryggaKlinikens fysioterapiverksamhet blev det ett gym för alla sorters hälsofantaster. Idag är TryggaFitness ett av Bromöllas största gym med stor variation på klientelet – och värd för sin alldeles egna styrketävling “Bromölla Strongest”

Det sägs att man inte bör inreda ett gym med att placera hantlar och fria vikter vid entrén då det finns en risk för att skrämma bort ovana gymmare och få dem att vända i dörren. På TryggaFitness gäller inte den regeln tack vare sitt lite annorlunda arv vilket är just det som gör TryggaFitness till en speciell anläggning. Verksamheten startade som ett komplement för TryggaKlinikens fysioterapiverksamhet men allt eftersom populariteten ökade bland “vanligt gymfolk” växte kundbasen sig större. Idag är TryggaFitness en 900m2 stor anläggning med över 700 medlemmar, där fokus ligger på både styrka, gruppträning och välmående. På en och samma yta samsas varje dag tränare av alla olika kaliber: styrkelyftare och konditionstränare, grupptränare och ensamtränare, äldre och yngre, vana och ovana – och ingen som vänder på klacken vid entrédörren.

Fredrik Mogren, verksamhetchef på TryggaKliniken, bestämde sig tidigt för att utrusta gymmet med gym- och träningsmaskiner istället för utrustning för traditionell fysioterapiverksamhet. Detta visade sig bli en framgångsfaktor då det nya, fräscha gymmet öppnade upp för ett mycket bredare klientel än vad det annars hade gjort. Frågar man Fredrik fanns det en klar tanke om varför valet föll på just Apirosport som leverantör:

– För oss var kvaliteten avgörande vid valet av utrustning. Biomekaniken och rörelsemönstret på er utrustning är så naturligt och bra att de kan användas precis lika bra inom fysioterapin som för “gymmarna”. Tack vare det exkluderar vi inte någon utan är en komplett träningsanläggning för alla våra olika kunder. Maskinerna från Star Trac, som utgör större delen av vår maskinpark inom styrke- och cardiosegmentet, är helt enkelt så bra att det i min mening inte finns någon motsvarighet för de specifika ändamål vi har.

 

Kvaliteten och rörelsemönstret på maskinerna är så bra att vi utan problem kan använda dem för alla våra klienter.

Fredrik Mogren, verksamhetschef TryggaKliniken

Diana W Göransson, verksamhetschef och PT på TryggaFitness, instämmer helt med Fredrik:

– Det känns lite klyschigt att säga att vi strävar efter att vara ett gym för alla, men faktum är att det är precis vad vi har lyckats med. Här blandas verkligen högt med lågt och det är som är så utvecklande. I min roll som PT är det fantastiskt roligt att kunna blanda funktionell träning med fria vikter och maskiner till alla våra klienter och att det blir ett naturligt inslag i träningen. Jag personligen är väldigt nöjd med valet av utrustning och då kom jag in i bilden först långt senare. Sen är det ju förstås ett plus i kanten att vi är nöjda med resten också: servicen är riktigt bra, det är lätt att få gehör och flera gånger blir vi överraskade över hur snabbt det går från ord till handling.