Schwinn grundades för över 100 år sedan och tillverkade från början endast cyklar för utomhusbruk (vilket de fortfarande gör). 1995 lanserade de marknadens första indoor cycling-cykel för inomhusbruk vilket skulle komma att revolutionera hela fitnessbranschen. Fast forward till idag där vi nog med säkerhet kan konstatera att indoor cycling är ett av de mest populära gruppträningspassen på gymmen idag.

2018 övertog Schwinn kollegan Star Tracs studio cycling-sortiment och Schwinns produktfolio blev därmed komplett med Schwinn AC och SC Series. Vi reder ut det hela:

“AC” står för Authentic Cycling och är essensen av vad Schwinn erbjuder: en gedigen och kvalitativ cykelupplevelse. Dessa är “originalcyklarna” som Schwinn tog med sig in i den nya produktportfolion. Av tradition (och mycket tack vare sitt arv) har Schwinn i alla tider tillverkat kedjedrivna cyklar. 2016 lanserades den tandade drivremmen Carbon Blue som ersatte kedjan på cyklarna i Schwinns premiumsegment – en helt ny, betydligt mer hållbar drivrem, men med en autentisk “kedjekänsla” tack vare sin design och funktion. Idag är Carbon Blue standard på alla cyklar i AC Series.

“SC” står för Smooth Cycling och utgörs av cyklarna från Star Trac Studio Series. Den stora skillnaden ligger i drivsystemet: samtliga cyklar i SC Series drivs av Poly V-drivremmar som ger lika god kraftöverföring som en kedja eller tandad drivrem, men utan den naggande känslan. Smooth cyling, kort och gott.

Så – vilken är bäst då? Här kommer det gamla talesättet “smaken är som baken” mycket väl till pass: det är helt och hållet upp till dig vilken träningsupplevelse och känsla du tycker bäst om.

Schwinn Power bikes

Om du efterfrågar top of the line, både gällande funktion, innovation och identitet, är det Schwinn Power bikes du ska titta närmare på. Både AC Series och SC Series toppas av en Power bike och förutom cykeln egenskaper ingår extra allt:

  • Power-cyklarna är utrustade med konsolen Echelon2G som tillsammans med vevarmen 4iiii levererar en av marknadens mest exakta mätdata. Konsolen visar alla de vanligaste mätvärdena och kan med fördel används för watt-baserad cykling.
  • Echelon2G är självförsörjande och laddar sig själv när cyklarna används vilket reducerar både arbetstid och kostnader för batterier så att du kan lägga mer tid på det allra viktigaste – att leverera en unik och engagerande indoor cycling-upplevelse.
  • Power-cyklarna är också fullt anpassningsbara i allt ifrån ramfärg, vilket styre, sadel, trampor och övriga tillbehör som önskas till branding, dekaler och LED-ljus. Här kan du in och laborera med de olika alternativen och hitta din favoritkonfiguration.

För att se Schwinns hela sortiment, gå in här.