Familjen växer och HumanSport som tidigare marknadsfördes som ett ”6-pack” är nu ett ”7-pack”. Men även om Nautilus Freedom Trainer är ny i HumanSport-serien är det ingen ny maskin på marknaden – tidigare hette den Dual Stack och ingick den i den numera avslutade serien Nautilus Freedom Trainer.

Med sina egenskaper och funktioner är det föga förvånande att Freedom Trainer Dual Stack nylanserats som en del i HumanSport-serien. Likheterna är nämligen betydligt fler än skillnaderna:

  • Freedom Trainer är i likhet med resten av maskinerna i HumanSport-serien baserad på kabelträning med två stycken handtag. De två armarna verkar oberoende av varandra och du kan alltså träna med en eller båda handtagen samtidigt.
  • Det tidigare namnet Dual Stack skvallrar om att Freedom Trainer har två viktmagasin (ett på var sida) och maskinen har också uppdaterats med Nautilus patenterade viktvalssystem Lock n Load som finns på resterande maskiner i HumanSport-serien. Varje viktmagasin har en vikt på 36kg.
  • Ursprungsdesignen på Freedom Trainer har inte förändrats så mycket från originalet, men den har fått en ny kostym för att matcha de andra maskinerna. Tack vare basens utformning och de snedställda benen är Freedom Trainer utmärkt även för träning med rullstol, i likhet med maskinerna HumanSport Shoulder Chest, Lat Pulley och Arm Crunch.
  • Tillbehör för att variera träningen, som exempelvis foot straps och long bar, medföljer tillsammans med ett accessory rack för enkel förvaring.

 

Multifunktionell träning på nya nivåer

En avgörande egenskap som skiljer Freedom Trainer från de andra produkterna i HumanSport-serien är dess justerbara armar: de går nämligen justera i 12 vertikala och 9 horisontella lägen och erbjuder inte mindre än 100 olika positioner för dig att använda för just din specifika träning.

Dessutom har Freedom Trainer har en ratio på 3:1 vilket innebär att för varje 1cm som viktmagasinet färdas, färdas kablarna 3cm. Detta möjliggör kablarna att färdas längre och ger hela 287cm träningsutrymme runtom maskinen för en extremt stor valfrihet i träningen. 3:1 ration gör också att Freedom Trainer med fördel passar bra för både långsam resistansträning som explosiv träning.

HumanSport-serien är funktionell träning i sitt rätta element. Med stor flexibilitet i övningar och utförande och med möjlighet till träning i samtliga tre plan (frontal-, sagittal och transversal) erbjuder HumanSport det bästa av allt: styrketräning, idrottsspecifik träning och rehab- och prehabträning. Maskinerna passar utmärkt såväl för individuell träning som för gruppträning och tillsammans med vår leverantör Core Health & Fitness kan vi erbjuda en förstklassig utbildning på hela, eller delar, av serien tillsammans med en bred genomgång av Nautilus Training och kabelbaserad träning.

Läs mer om produkten här.

 

 

Freedom Trainer finns tillgänglig för leverans from. v.40 och går att förhandsboka från och med idag.