“SÅ sköna att springa på”, “Jag hatar att springa, här känns det enkelt” – Star Trac har överträffat både sig själva och marknadens förväntningar i lanseringen av Star Trac FreeRunner och som löpband beträffat har det gått från fantastisk till oslagbar. Men även om det mesta är nytt, är det en sak som fortfarande är oförändrad: Star Tracs höga kvalitet.

Det som utmärker Star Trac FreeRunner (även kallad 10TRx) allra mest, både från deras tidigare modeller som från övriga löpband på marknaden, är dess dämpningssystem som fått namnet HexDeck. HexDeck består av block som är uppbyggda av en styv gummimassa som formpressats till ett hexagonalt mönster. Vid belastning pressas strukturen ihop och ger en mjuk dämpning och en responsiv eftergift för ett mycket skonsamt och effektivt löpsteg. Klicka dig gärna vidare till Star Tracs YouTube-kanal nedan för att se bandet in action.

 

 

Förlängd garanti och hållbarhet ger bättre kostnadskontroll

Jämfört med sina föregångare har Star Trac FreeRunner en betydligt längre hållbarhet tack vare förbättrad design och innovation. Brädan som löpmattan vilar på är tillverkad av aluminium vilket reducerar vikt, men framför allt minimerar värmeutveckling vid användandet. Genom att hålla ner temperaturen slits löpmattan betydligt långsammare och håller mer än dubbelt så länge innan det är dags för byte. Bara aluminiumbrädan i sig är ett jättelyft från sin föregångare (som är tillverkad i MDF) – på den nya brädan är det endast ett tunt ytskikt i fenol som byts ut när det nöts ner, vilket innebär en betydligt lägre underhållskostnad.

På nya FreeRunner förlänger vi garantitiden från två till hela fem år*.

 

Release av nya generationens OpenHub-display

I samband med att Star Trac FreeRunner nu släpps på marknaden lanseras också en ny display i OpenHub-familjen: en 19 tums touchskärm med full HD och en mängd nya funktioner för att göra träningen roligare och mer underhållande. Dessutom har möjligheterna för att samla in och spara träningsdata genom appar och wearables förbättrats avsevärt:

  • Alla fabriksnya maskiner från Star Trac och StairMaster som har OpenHub-skärmar levereras med NFC-läsare för blixtsnabb uppkoppling mot Apple GymKit och Apple Watch, men precis som på tidigare modeller går det även att genom Bluetooth och ANT+ koppla upp sig mot Android och olika wearables.
  • Skärmen har förprogrammerade HIIT-pass installerade, kallade Star Trac Twenty. Som namnet antyder är de 20 minuter långa och erbjuder intervallträning när den är som bäst. För den som vill ha full kontroll finns även möjligheten att programmera egna pass.
  • HDMI-anslutning för att enkelt streama direkt från telefon eller surfplatta.
  • RunTV som erbjuder löpning i virtuella miljöer.
  • Skärmen ansluts till internet med nätverkskabel eller WiFi och det finns en mängd olika färdigprogrammerade appar att välja emellan (sociala medier, nyhets- och sportkanaler m.fl.). Det är också lätt att lägga in egna appar och/eller bakgrundsbilder för en personaliserad touch. Se filmklipp nedan från Core Health & Fitness hemsida:

 

 

För den som efterfrågar löpbandets unika funktioner och härliga löpkänsla men utan 19 tumsskärmens teknik och funktioner finns FreeRunner även tillgänglig med Star Trac 8 Series LCD-skärm.

Star Trac FreeRunner finns tillgänglig för beställning nu. Mer information om produkten hittar du här, har du fler frågor eller vill lägga en beställning kan du ta kontakt med en av våra säljare här.

Star Trac

Star Trac är ett av världens mest välkända varumärken inom fitness- och hälsobranschen och deras löpband är av många ansett som marknadens absolut bästa. I över två decennier har Star Trac utvecklat gym- och träningsutrustning med användaren i fokus med målet att göra träning tillgängligt och roligt för alla. I Star Tracs cardioline ingår förutom löpband, crosstrainers, motionscyklar och promenadband.

*Skador som åsamkats av felaktig användning eller yttre våld omfattas inte av garantin.