ronaldmcdonaldhus_leverantor

Ronald McDonald Barnfond är en fristående ideell stiftelse med visionen att underlätta för svårt sjuka barn och deras familjer i samband med behandlingar och/eller besök på landets sjukhus. Det sker antingen genom att ge finansiellt stöd till sjukhus som vill skapa lekfulla miljöer på barnmottagningarna eller att erbjuda Ronald McDonald Hus.

I Sverige finns det fem Ronald McDonald Hus på fem platser, varav Huset i Lund är ett av dem. Ronald McDonald Hus ger sjuka barn och deras familjer är en hemlik och trygg boendemiljö som fungerar som ett ”hem hemifrån” där hela familjen bo tillsammans under tiden det sjuka barnet behandlas på det närliggande sjukhuset.

Att vara barn och sjuk är en otrolig påfrestning – inte minst för barnet i sig, men också för syskon och föräldrar som ofta tvingas dela på sig för att få vardagen och livet att fungera. Vill du läsa om Huset i Lund och hur verksamheten fungerar, besök gärna deras webbplats.

Lekrum till barnen, gym till föräldrarna

Den 29 maj har Ronald McDonald Hus i Lund sin årliga välgörenhetstävling på Barsebäck Golf & Country Club, den 15 i ordningen. Målet för årets upplaga är att samla in så mycket pengar som det bara går för byggandet av ett gym i huset – och det är med stor glädje och ära som vi meddelar att Apirosport går in som leverantör och samarbetspartner i detta projekt!

Som en grundplåt går Apirosport in och bidrar med 180 000kr till projektet och passar samtidigt på att ge en shout out till alla företag som anmält sig till golfen att vara med och lämna ert bidrag – inget bidrag är för litet, ingen vilja är för stor!

Utöver bidrag finns det också möjlighet att skänka priser till prisbordet och/eller sponsra ett av banans 18 hål. För mer information om hur du kan vara med att bidra vänligen kontakta Jennie Norén, verksamhetschef Ronald McDonald Hus i Lund eller Marcus Lehtonen, styrelseledamot för Ronald McDonald Hus i Lund.

För dig som inte deltar i själva golftävlingen men ändå vill vara med att bidra går det bra att swisha in din gåva till Ronald McDonald Hus i Lund på nummer 123 137 1012.

Apirosport kommer finnas på plats på Barsebäck den 29 maj och givetvis även delta i golftävlingen och vi ser väldigt mycket fram emot dagen, tävling och att få träffa er alla!

Väl mött.