openhub
2016 lanserade Core Health & Fitness teknologin OpenHub och i samband med det även produktserien 8 Series för Star Trac och StairMaster. OpenHub tog Star Trac och StairMaster in i framtiden med moderna displayer, fler uppkopplingsmöjligheter och bättre underhållning. Men vad innebär OpenHub egentligen och vilka är fördelarna för dig och dina medlemmar? 

OpenHub för 8 Series lanserades med tre olika displayalternativ: LCD-skärm, 10 tums och 15 tums touch-skärm. Bakom kulisserna erbjuder de samma funktioner och uppkopplingsmöjligheter men de två touch-skärmarna ger även användaren möjlighet att streama film och musik från mobila enheter (HDMI) eller titta på TV (TV-tuner). 2019 lanserades 10 Series för Star Trac och StairMaster, med FreeRunner och 10G i spetsen, och med det även den nya OpenHub-displayen med 19 tums touch-skärm, som ersatt den äldre 15 tums skärmen. Den nya 19 tums-displayen har ett stort fokus på underhållning och inbyggda appar (bland annat YouTube, Facebook etc.) men det går även att lägga in sin egen startsida som app och branda displayen med exempelvis bilder och logotype i bakgrunden.

Nedan ser du ett bildspel på de displayer som finns tillgängliga i dags dato och här kan du ladda ner ett produktblad med vilken display som finns tillgänglig för respektive maskin.

 

Öppet ekosystem utan begränsningar

OpenHub (vilket hörs på namnet) bygger på ett öppet ekosystem. Förutom uppkopplingsmöjligheter till flera olika tredjepartlösningar och tillverkare har OpenHub även ett ovärderligt managementsystem, ECOFIT, som hjälper dig som gymägare att se användningen på samtliga dina maskiner:

Flera uppkopplingsmöjligheter
Displayerna kan kopplas upp till de allra flesta träningsappar och wearables genom antingen Bluetooth, ANT+ eller NFC (för Apple och Samsung smartwatches). När många andra tillverkare valt att utveckla sina egna, slutna ekosystem för att på så sätt “låsa upp” användarna till deras lösningar, har Core Health & Fitness valt att gå åt andra hållet vilket är en enorm fördel för både gymägare och medlem.

Gruppträningskoncept
Bluetooth och ANT+ gör det också möjligt att integrera displayer i gruppträningsformat och med en tredjepartlösning är det lätt att ha pulsbaserade gruppträningspass.

ECOFIT
På större anläggningar med flera maskiner på rad är det lätt att medlemmarna väljer det löpband eller den cross trainer som står bäst till, närmast omklädningsrummet etc. Det är vanligt fenomen att vissa maskiner används mer än andra. Managementprogrammet ECOFIT ger dig som ägare viktiga insikter om vilken maskin som används mest och hur du bäst bör rotera maskinerna för optimal och jämn användning.

Apple Watch och Samsung Galaxy Watch

Wearable technology är 2020 års största fitnesstrend enligt American College of Sports Medicine (läs mer om undersökningen här). Och inte nog med det: det har toppat listan sedan 2016 bortsett från 2018 när den gästspelade på tredje plats. Människor älskar teknologi och trådlöshet och tar det nästan för givet idag. Vad gäller smartwatches är de tillsammans med pulsband de mest sålda fitnesstillbehören och Apple och Samsung för ca. 70 % av den totala försäljningen av smarta klockor. NFC-uppkoppling som standard på fitnessutrustning är idag alltså både relevant och nödvändigt.

Med NFC-läsaren parkopplas klockan direkt till displayen. Träningen loggas i klockan och alla värden som klockan samlar in visas direkt på displayen. Till skillnad från majoriteten av utrustningstillverkarna i branschen som endast har NFC-läsare på maskinerna i deras top of the line-segment erbjuder Core Health & Fitness sedan juli 2020 NCF-läsare på samtliga OpenHub-displayer i 8 och 10 Series. Om du har äldre variant av 8 Series går det snabbt och lätt att installera en läsare och uppdatera mjukvaran i efterhand.

Funderar du på att uppgradera dina displayer? Kontakta din ansvariga säljare för mer information och beställning.