CHF_AppleGymKit
Träning ska vara kul! Punkt slut. Gärna i kombination med tufft, utmanande, avslappnande eller annat adjektiv – men aldrig tråkigt eller krångligt! En av de bästa motivationshöjarna för många är användningen av wearables för att följa upp träning och resultat, något som också har kommit att bli en av fitnessvärldens allra största trender. Allt från klockor och pulsband till smarta telefoner kan användas för att få en bättre överblick och kontroll över såväl träning som utveckling.

Apple Watch utvecklades för en enda orsak: för att få människor att bli mer aktiva och med det förbättra såväl hälsa som välbefinnande; och faktum är att nyligen publicerad forskning visar att den som använder någon form av fitness tracker de facto förlänger sitt liv med upp två år. Att ha ett mål (till exempel att bli snabbare eller bättre än förra gången) gör nämligen att vi presterar lite bättre och kämpar lite hårdare och i genomsnitt ökar vår aktivitetsnivå med 34 %, vilket motsvarar 4,8 extra aktivitetsdagar i månaden.

Enklare tracking och träning med OpenHub och Apple GymKit

Core Health & Fitness har under de senaste åren tagit stora kliv mot att möta marknadens efterfrågan på bättre uppkopplingsmöjligheter och vassare underhållning på sin utrustning – inte minst med 8 Series cardio line och OpenHub-displayerna för Star Trac och StairMaster. Tillsammans med Apple har Core Health & Fitness nu gått ett steg längre för ett kunna erbjuda marknadens kanske lättaste lösning för fitness tracking: OpenHub-teknologi tillsammans med Apple GymKit.

Med lanseringen av watchOS 4 för Apple Watch lanserades även mjukvaran GymKit, som registrerar och lagrar den data som samlas in under träningen i en Aktivitetsapp. GymKit registrerar bland annat puls, kaloriförbränning, hastighet, pulszon etc. och synkas till träningsmaskinen med hjälp av en NFC-läsare i displayen. Den stora fördelen med att parkoppla sin Apple Watch till OpenHub är att datan blir ännu mer exakt då den hämtas direkt från träningsmaskinen. När träningen avslutas och maskinen stängs av har allting redan lagras i Aktivitetsappen och det spelar ingen roll om synkningen sker innan, under eller efter träningen.

NFC-läsare blir OpenHub-standard from. årsskiftet

Från och med årsskiftet 18/19 är samtliga fabriksnya OpenHub-displayer utrustade med en NFC-läsare – oavsett vilken display och prisklass, vilket skiljer Core Health & Fitness från övriga konkurrenter på marknaden som endast erbjuder Apple GymKit för sina produkter i premiumsegmenten. För de som har den äldre generationens OpenHub-displayer finns möjligheten att snabbt och lätt montera en NFC-läsare i efterhand.

I nuläget erbjuds teknologin till OpenHub för Star Trac och StairMaster men from. hösten 2019 även kommer NFC-läsare även finnas monterad i Schwinns Echelon2-konsol vilket gör Core Health & Fitness till den mest heltäckande leverantören på marknaden för Apple GymKit.

Det går inte att blunda för tekniken och de fördelar som den bär med sig och i en värld där vi allt som oftast efterfrågar smarta tekniska lösningar erbjuder Core Health & Fitness med Apple en enkel, tillgänglig och väl genomtänkt lösning.

Vill du veta med om Apple GymKit – tveka inte att kontakta någon av våra säljare.

Klicka här för att se en Youtube-film om Apple GymKit fungerar!