dual adjustable pulley
Vissa maskiner är givna “basvaror” i gymmet – Dual Adjustable Pulley är precis en sådan! Den är otroligt mångsidig och erbjuder inte mindre än 70 olika övningar i en och samma maskin. Den är toppen som komplement till övriga rack, kabel- och styrkemaskiner och är ett givet val för dig som har, eller vill skaffa, ett gym med begränsad golvyta.

Nautilus har två olika modeller av Dual Adjustable Pulleys: Inspiration och Instinct. De är väldigt lika varandra och erbjuder i princip samma antal övningar, men det finns några viktiga skillnader:

  • På både Inspiration och Instinct justerar du enkelt handtagen från maskinens topp till botten för maximalt med träningsmöjligheter. Det finns också multi grip-handtag integrarade i ramen för exempelvis pull ups och chins. Alla träningstillbehör som handtag, straps, fotmanchetter och stång medföljer och både Insiration och Instinct har integrerad förvaring för alla tillbehör.
  • Båda har Nautilus patenterade viktvalssystem Lock n Load. För användaren är det snabbt och lätt att ändra belastning och Lock n Load är utmärkt för exempelvis drop set. För dig som gymägare eller ansvarig kan du glädjas åt att aldrig mer behöva ersätta borttappade eller förstörda pins.
  • Tack vare en öppen och vid konstruktion är såväl Inspiration som Instinct anpassade för rullstolsbundna användare.
  • Nautilus Inspiration är större och mer robust i konstruktionen. Den har en höjd på 231cm och totalvikt på 654kg, jämfört med Instincts 207cm och 406kg. Om takhöjd och golvbelastning är begränsade kan Instinct därför vara ett bättre alternativ för dig.
  • Nautilus Inspiration har en utväxling på 4:1 vilket gör att kablarna färdas en kortare sträcka under själva träningen. Alltså: när kablarna rör sig 40cm i en riktning rör sig viktmagasinet endast 10cm upp. Detta möjliggör en större variation i träningen och är i synnerhet bra för snabba och explosiva övningar. Nautilus Instinct har en utväxling på 2:1.
  • Gällande viktintervaller är Nautilus Inspiration snäppet vassare med sina 2,5kg viktintervaller, ställt mot Instinct som har 5kg intervaller. För mindre muskelgrupper som armar och axlar kan det vara ett välkommet inslag.

Om du vill ha mest maskin för pengarna är en DAP ditt allra säkraste kort – oavsett om det gäller ett stort kommersiellt gym, bostadsrättsförening, hotell eller varför inte hemmagym.