Glöm bänkar, skivstänger och Smith-maskiner – nu lanseras Nautilus Glute Drive som förändrar spelplanen för såväl gymägare som medlemmar. Nautilus Glute Drive erbjuder en säker och mycket effektiv träning på en liten yta – en riktig win-win alltså!

Höftlyft, hip thrusters, glute bridge – kärt barn har många namn och höftlyft är inget undantag. Under de senaste åren har höftlyft seglat upp på delad första plats jämte knäböjen för den som vill bygga formen där bak. Rörelsen är i teorin lätt men har i praktiken utvecklats från att involvera endast bänk och skivstång till en mängd olika tveksamma redskap. I jakten på alternativa övningar för säte och baksida lår används ofta olika styrkemaskiner på ett mer eller mindre felaktigt sätt. I många fall resulterar det i att maskinerna får en kortare livslängd på grund av den höga och felaktiga belastning de utsätts för, men än värre kan det också tillföra kläm- och belastningsskador på den som tränar.

Lösningen – Nautilus Glute Drive

Nautilus Glute Drive är en helt ny produkt på marknaden och ingår i Nautilus Plate Loaded-serien. Med fokus på isolerad träning av musklerna på baksida lår och säte, är den framtagen för att möta den växande träningstrenden med starka och välformade baksidor och den tickar samtliga boxar för såväl gymägaren som medlemmen:

 • Mycket träning på liten yta
  Med en golvyta om 1,5×1,5 meter och en höjd på endast 85cm ger Glute Drive mycket träning på en väldigt liten yta.
 • Dedikerad maskin för dedikerad träning
  Med en träningsmaskin framtagen för ändamålet frigörs både golvyta och en mängd olika träningsmaskiner och redskap för andra medlemmar att använda: bänkar, skivstänger, styrkemaskiner – för att bara nämna några.
 • Biomekaniskt korrekt rörelsemönster
  Glute Drive har sin svängpunkt rakt under axlar och skuldror och med ryggkudden som stöd för rygg och svank under hela rörelsen främjar rätt position utan risk för att översträckning i lyftet. Tillsammans med en stabil fotplattform och vadderat midjebälte ges perfekta förutsättningar för en säker träning.
 • Pinnar för bandade, tyngre övningar
  Ramen är dessutom försedd med fyra stycken pinnar för den som vill utmana sig ytterligare och använda power bands i sin träning. Utan belastning väger stången ca. 10kg och maxbelastning är 160kg med 4st 20kg standardviktskivor på varje sida; med andra ord kan alla träna och utmanas av Nautilus Glute Drive.

Nautilus Glute Drive finns tillgänglig för beställning från och med den 1 november. Mer information om Glute Drive hittar du här, vill du lägga en beställning eller prata med en av våra säljare hittar du kontaktuppgifter här.

Prova Glute Drive på KlubbSverige Roadshow

Den 6 november kommer KlubbSverige Roadshow till Quality Grand Hotel i Kristianstad. Som partner till KlubbSverige kommer Apirosport finnas på plats under hela dagen och vi kommer även att ha vår nya Glute Drive med oss! KlubbSverige Roadshow är en årlig nätverksträff arrangerad av KlubbSverige och riktar sig till beslutsfattare, gymägare etc. inom gym- och träningsbranschen. Eventet är helt kostnadsfritt, men föranmälan krävs och det görs lättast på KlubbSveriges hemsida. Välkommen!

Besök gärna Glute Drives Youtube-kanal för inspiration:

 

Om Nautilus:

Nautilus grundades för 40 år sedan och har sedan dess stått för kvalitet, innovation och användarvänlighet. Med sin slogan ”the first name in strength” fokuserar Nautilus på att tillverka träningsutrustning som på allra bästa sätt replikerar det mänskliga rörelsemönstret för att erbjuda användaren en så optimal träningsupplevelse som möjligt. Nautilus erbjuder styrkeutrustning i flera olika serier för att tillgodose användare på alla olika tränings- och ambitionsnivåer.