Samsung
Connectivity is key och nu blir det ännu lättare för alla som har en Samsung smartwatch att spara och följa sin träning genom Samsung Connectivity for OpenHub.

Samarbetet med Apple GymKit som lanserades förra året (har du missat vårt inlägg kan du läsa om nyheten här) togs emot med öppna armar av många fitnessentusiaster – i alla fall av de som hade en Apple Watch i sin ägo. De med Androidenheter fick tyvärr bita i det sura äpplet och vänta ytterligare lite till. Anledningen är att själva tekniken bakom NFC-läsaren, som är den kontaktpunkt som kopplar ihop display med smartwatch, togs fram av Apple under namnet GymKit vilket naturligt ledde till att tekniken endast gjorde tillgänglig för just Apples enheter.

Samsung hakar på NFC-tekniken

Men den som väntar på något gott: Samsung har nu själva utvecklat en mjukvara som likt GymKit kopplar ihop sina wearables till OpenHub-displayen genom NFC-tekniken och i dagsläget gäller det för tre olika modeller av Samsung Watches: Galaxy Watch, Galaxy Watch Active och Galaxy Watch Active2. Tekniken kommer finnas på alla fabriksnya produkter med OpenHub-displayer from. 1 juli och på alla maskiner med uppkoppling till GymKit kan Samsung Connectivity installeras med en mjukvaruuppdatering.

Apple och Samsung är i inbördes ordning de två största aktörerna på marknaden och står tillsammans för nästan 70 % av all försäljning av smartwatches. Med detta sagt är uppkopplingsmöjligheterna inte begränsat till just NFC-läsare: med BlueTooth och ANT+ är det möjligt att använda klockor från nästan alla tillverkare på marknaden då de flesta oftast har stöd för båda två.

Läs gärna mer på vår leverantör Core Health & Fitness webbplats.